Szponzorált tartalom

fióktelep fogalma

fióktelep fogalma

Ha saját céget szeretnénk alapítani, akkor nagyon sok szempontot kell figyelembe vennünk, rengeteg dologra kell odafigyelnünk, mindenre fel kell készülnünk, és rengeteg döntést kell meghoznunk.

Fontos például, hogy milyen témában is szeretnénk egyáltalán céget alapítani, hogy mi lesz a jövendőbeli cégünk neve, hogy mi lesz a társasági forma, költségvetést kell készítenünk, szakemberek segítségét kell kérnünk, és még sok – sok dolog van, amire oda kell ilyen esetben figyelnünk.

A cégalapítással kapcsolatban az egyik legfontosabb dolog a székhelyszolgáltatás. Kíváncsi vagy arra, hogy milyen előnyökkel jár a székhelyszolgáltatás igénybevétele? Vagy esetleg érdekel, hogy kit érdemes keresned akkor, ha székhelyszolgáltatásra lenne szükséged? Nem tudsz semmit arról, hogy mi a fióktelep fogalma, de információ kellene róla? Még nem tudod, miért különleges Újlengyel? Székhelymódosításon gondolkozol, de nem tudod hogyan fogj hozzá?

Nos, ha ezek közül bármelyik kérdésre is IGEN a válaszod, akkor biztosíthatlak felőle, barátom, hogy a lehető legjobb helyen jársz! Itt most minden kérdésedre választ kapsz! (Ha pedig esetleg még mindig lenne, amiről nem jutottál elég infóhoz, akkor keresd bátran a szekhelyszolgaltatas24.hu oldalt! Ott aztán garantáltan nem maradsz válaszok nélkül!)

Először is összefoglalom, hogy milyen előnyei is vannak a székhelyszolgáltatás igénybe vételének. Például nem kell adminisztrációt fenntartani a székhelyen. Ebből kifolyólag irodát sem kell bérelni. A küldemények átvételre kerülnek itt, ezeket pedig ímélben továbbítják nekünk. Nem kell órákat sorba állni a postán. A hatóságokat – akik gyakran váratlanul jönnek – nem kell az otthonunkban fogadnunk. Az lehetséges hatósági kényszerintézkedéseket nem nekünk kell elviselnünk. Nem kell építményadót fizetni saját lakásba bejelentett vállalkozás miatt. A rezsit fizethetjük nyugodtan magánszemélyként, nem vonhatnak kérdőre, hogy ugyan miért nem a céges tarifát fizettük. Ez csak néhány a rengeteg előny közül, amit a székhelyszolgáltatás tartogat, de azt hiszem, egy kis ízelítőnek ez is megteszi.

Ha székhelyszolgáltatásra lenne szükséged, de nem tudod, hogy kihez fordulj, akkor ne is keress tovább, inkább hallgass rám! Már pedig ha rám hallgatsz, székhelyszolgáltatással kapcsolatban soha nem fordulsz máshoz, mint a szekhelyszolgaltatas24.hu csapatához! A szekhelyszolgaltatas24.hu oldala egyszerűen zseniális.

Engedd meg, hogy kicsit bemutassam neked a weboldalukat, hogy ha rájuk keresel, akkor már könnyebben eligazodj náluk. No, nem mintha eligazításra lenne szükség, hiszen a honlapjuk tökéletesen átlátható és precízen megszerkesztett. Azért hadd szóljak róluk pár szót!

Tehát, ahogyan mondtam, egy igazán igényes és szuperül felépített weboldalról beszélünk. Kezdjük például a szép dizájnnal. A weboldalon legfőképpen a kék szín dominál, ennek több (sötétebb, világosabb) árnyalatával is találkozhatunk. A kék azért is jó választás, mert több kutatás is bizonyítja, hogy az emberek nagy többségének ez a kedvenc színe – így az emberek túlnyomó többségében egy kék dizájn pozitív hatást fog kelteni. Nem akarok most a pszichológiai oldalába belemenni a dolognak, de egy biztos: nekem is a kék a kedvenc színem, és úgy érzem, hogy többek között emiatt is van az, hogy engem is megfogott az oldal dizájnja. A kék árnyalatai mellett még a fehér szín fordul elő több helyen, illetve kis mértékben a zöld és a narancssárga ismétlődése is megfigyelhető – ezt használták fel a készítők bizonyos dolgok kiemelésére. Persze más színek is megjelennek még, de azok elhanyagolható mennyiségben vannak csak jelen. A betűtípus is tökéletesen van kiválasztva, mivel egyszerű, de mégis van benne valami, ami miatt nem átlagos, és átláthatóvá teszi az oldalt és a szövegeket.

A szekhelyszolgaltatas24.hu weboldala egy nagyon rendszerezett és érthetően megszerkesztett oldal. Nekem nagyon tetszik az, hogy nem külön – külön fülek között kell válogatni, és nem kell rengeteg felesleges információt átböngésznem ahhoz, hogy megtaláljam, amire szükségem van, hanem mindent egyszerűen, könnyedén egy helyről elérhetek. A felső sávban találunk néhány címszót, amelyek segíthetnek kicsit könnyebben tájékozódni az oldalon, például „iparűzési adó mentes”, „Budapest” „kézbesítési megbízott” és „kapcsolat” opciókat láthatunk. Ha ezekre rákattintunk, akkor elrepítenek bennünket az oldalnak azon részére, ahol az adott dologról többet is olvashatunk.

Találunk az oldalon árajánlatokat különböző székhelyekkel kapcsolatban például Budapestről vagy Újlengyelről. Újlengyel azért kap (méltán megérdemelt) kiemelt figyelmet az oldalon, mivel Újlengyel a Pest megyében található néhány olyan település egyike, amelyek nem szednek iparűzési adót – emiatt ezeken a településeken (ezzel együtt tehát Újlengyelben is) érdemes céges székhelyet bejegyeztetni. Újlengyelben ez már több évtizede így működik, és a stabil önkormányzat feltett szándéka, hogy ez semmiképpen ne is változzon meg. Újlengyel a legismertebb, legnépszerűbb adóoptimalizálásra alkalmas hely Magyarországon és Pest megyében. A szekhelyszolgaltatas24.hu oldalán is találunk egyébként egy külön leírást erről a településről, és előnyeiről, illetve egy térképes segítség is be van szúrva arról, hogy az ő irodájukat pontosan hol találhatjuk meg Újlengyelen belül, sőt még konkrét cégek neveit is megtaláljuk, akik Újlengyelt választották.

Részletes leírást találunk a szekhelyszolgaltatas24.hu oldalán arról, hogy mit is nyújtanak nekünk. Engedd meg, hogy megemlítsek ebből néhányat. Cégnév kihelyezése cégtáblára; küldemények átvétele; postázás; hatóságok fogadása; kényszerintézkedések tűrése; tárgyaló, irattár.

Arról is találunk információt, hogy pontosan hol vannak irodáik Budapesten belül, illetve vidéken. Budapesten 4 darab kerületben, míg vidéken 12 további városban találhatjuk meg az irodáikat.

A székhelyszolgáltatás igénybevételével járó előnyökről is olvashatunk az oldalon, ezt már nem részletezném, mivel korábban már kifejtettem, hogy mennyi pozitív hatása van ennek a szolgáltatásnak.

Olvashatunk náluk a kézbesítési megbízásról, és arról is, hogy ki lehet kézbesítési megbízott, illetve minden fontos tudnivalót megtalálunk itt ezzel kapcsolatban – ahogyan említettem, ezt egy a felső sávban helyet kapó címszó is külön kiemeli.

Ezután eljutunk a „kapcsolat” részhez, ahol megtaláljuk szép nagy számokkal kiemelve a cég telefonszámát, de ha nem telefonon keresztül óhajtjuk velük felvenni a kapcsolatot, akkor a weboldalon keresztül is hagyhatunk nekik üzenetet, ezt nagyon egyszerűen megtehetjük, mindössze a nevünk és a telefonszámunk megadásához van szükség erre, és utána már írhatjuk is a nekik szánt sorainkat, majd az „üzenet elküldése” gombbal már kézbesíthetjük is a levelünket. Ugyanitt megtaláljuk még a központi irodájukhoz tartozó címet is, ahová előzetes egyeztetés után lehetséges bemenni.

Ezek után még olvashatunk egy kis bemutatkozást is a cégről, a jogi háttérről, illetve az elismeréseikről. Majd ha ezután tovább görgetünk, akkor találunk néhány cikket is, amelyek cégvezetőknek és vállalkozóknak szólnak. Ezekben rengeteg fontos információ van elhelyezve. Találhatunk akár tippeket, híreket az üzleti élettel kapcsolatban, fogalmak tisztázását, és még sok mást. Az egyik ilyen bejegyzésben olvashatunk például a székhely, a telephely, és a fióktelep fogalmáról is. Mind a három fontos fogalomnak minősül az üzleti életben, de sokan nincsenek tisztában a jelentésükkel, ez a cikk ennek megértésében ad nekünk egy kis segítséget, tisztázásra kerül a székhely, a központi ügyintézés helye, a telephely és a fióktelep fogalma. Röviden szeretném most csak összefoglalni ezeket. A székhely a vállalkozás bejegyzett irodája, levelezési címe. A telephely az, ahol a cég által megjelölt fő tevékenységi kör gyakorlása történik. A fióktelep és a telephely között funkcióbeli különbség nincs, csak eltérő településen vannak.

Tehát ha székhelyszolgáltatást szeretnél igénybe venni, akkor mindenképpen a szekhelyszolgaltatas24.hu csapatát keresd – profi, precíz, gyors segítséget kapsz tőlük, méghozzá jó áron!