Szponzorált tartalom

fogimplantátum

fogimplantátum

Szerintem sokunk rémálma lehet, hogy egyszer fogimplantátumra lesz szüksége.

Pontosabban, még ha nem is rémálmunk, de az biztos, hogy legtöbbünket kellemetlenül érintene a dolog.

Nem volt másképp ez nagymamámmal sem, aki nemrégiben jutott el odáig, hogy nem kerülheti már el a fogimplantátum beültetését.

Nagyi egyébként rendkívül fiatal (még 40 éves se volt, amikor én megszülettem), de még ezt figyelembevéve sem panaszkodhat, ugyanis jó sokáig bírták a fogai.

Persze ettől függetlenül még kellemetlen a helyzet így is, és nem csodálom, hogy aggódik miatta – ha pedig beleszámítjuk a korábbi rossz tapasztalatait is, akkor pedig még kevésbé csodálkozik az ember.

Sajnos amíg vidéken éltünk, addig nem volt részünk a legmodernebb és legfényesebb fogászati ellátásban.

Mifelénk csak egy fogorvos volt, akit mindenki úgy emlegetett, hogy „a szlovák” – igen, így, névelővel együtt.

Ez nem holmi gúnynév volt, sőt, a származásával sem volt semmi problémánk, csupán nem tudta a nép kimondani a nevét, így ez terjedt el a köztudatban.

Sajnos a szlovák nem volt egy kellemes figura – kedvesnek sem mondanám, alaposnak meg pláne nem: ő csak arra játszott, hogy a lehető legrövidebb úton megszabaduljon a problémától, ami az ő esetében gondos kezelés helyett foghúzást jelentett.

Ebből kifolyólag nagyimnak elég sok fog került a kukába úgy, hogy még valószínű, hogy menthető lett volna, de hát a szlovák nem ismerte fogtömés vagy épp a gyökérkezelés fogalmát.

Amikor felköltöztünk a fővárosba, szerencsére változott a helyzet fogorvos terén.

Nagyi már kezdetektől fogva a fogorvosbudapest.info csapatához jár kezelésre.

Mi a szüleimmel már bejárattuk neki ezt a helyet, úgyhogy nem kellett aggódnia, amikor először kereste fel az orvost.

Persze egy minimális feszültség így is volt benne, de amikor a vizsgálat után jelezte az orvos, hogy igazából van lehetőség rá, hogy „kijavítsák” a korábbi doki által okozott foghíjakat, akkor az izgatottság rögtön elnyomta a félelmet.

Na persze nem kis procedúra előtt álltunk, ugyanis még ott (hála az égnek) nem jártunk, hogy nagyinak protkó kelljen – a fogimplantátum lehetőségét javasolta az orvos.

Természetesen nagyon örültünk neki, hogy van mód valamilyen maradandó fogpótlásra (ez mindenképp jobb, mint pohárban tartani éjszakánként a fogsorunkat), ugyanakkor azért egy kis gyomorgörcs is társult hozzá, hiszen a beültetés folyamata elég félelmetesnek hangzott.

Szerencsére az orvos értette a helyzetet, így rögtön elmagyarázta a lényeges dolgokat.

A fogimplantátum ugyebár egy maradandó fogpótlás, melynek lényege, hogy egy kis csavarral rögzítik a pótfogat az állkapocsba.

Elég durván hangzik elsőre, mégis ez az egyik legkényelmesebb és legstrapabíróbb fogpótlási lehetőség.

Ez manapság már sok helyen rutinnak számít, így nem kell félni tőle, továbbá azt is megtudtunk, hogy azért még nem jövő héten fogják ezt a lépést megejteni.

Mielőtt a fogimplantátumot behelyeznék, egy nagyon alapos és átfogó fogászati kezelésre van szükség: ilyenkor az orvos minden fogat eltávolít, ami problémás, továbbá betömi azokat, amiket be kell.

Emellett egy dentálhigiénikus szakember bevonásával megejtik az alapos fogtisztítás lépéseit is, továbbá részletes instrukciókat adnak arra vonatkozóan, hogy hogyan ápolja az illető a fogait otthon, ugyanis a megfelelő szájhigiénia kulcsfontosságú az implantált fogak esetében is.

Ez a részletes tájékoztató nagyon sokat segített abban, hogy bizalmat szavazzunk a folyamatnak, és természetesen a fogorvosbudapest.info csapatának.

Én nagyon bízom benne, hogy jól fognak alakulni nagyim dolgai, ugyanis nekem mindig kiváló tapasztalataim voltak ezzel az orvoscsapattal.

Jó, az igaz, hogy nekem a legveszedelmesebb művelet egy fogkőleszedés volt eddig, de anyának azért komolyabb problémái is adódtak, és azokat is remekül kezelték minden esetben.

Ha esetleg Te is fogorvosválasztás előtt állsz, akkor javaslom, hogy nézz szét a fogorvosbudapest.info oldalán!

Ahogy már mondtam, ők nem csak fogimplantátummal foglalkoznak, hanem a fogkőleszedéstől kezdve a fogszabályozásig mindennel.

Az oldalon az orvosunk tájékoztatásához hasonlóan részletes leírásokat fogsz találni, melyek által minden kezelést megismerhetsz.

Ne aggódj, ezek nagyon is közérthető irományok, nem ilyen szakmai szövegek, úgyhogy biztosan boldogulni fogsz velük.

Bízom benne, hogy neked is tudnak majd segíteni és megtalálod általuk a kedvenc orvosod, akinél rájössz, hogy a fogimplantátum és egyéb fogászati kezelések nem is annyira rémálomszerűek, mint azt sokan hisszük.