Szponzorált tartalom

retinol

retinol

Készítettünk egy cikket az Ön számára értékes információkkal a témában: mi a retinol, mi az argánolaj, mik az előnyeik, hogyan kell használni őket.

Mi a retinol?

A retinol egyfajta A-vitamin-származék. A retinoidok csoportjába tartozik, amely a vény nélkül kapható és a vényköteles A-vitamin-származékok összes típusának általános megnevezése.

A bőrápolásban a retinol rendkívüli öregedésgátló összetevőként ismert, amelynek számos előnye van, többek között a sejtek gyorsabb megújulása, a finom vonalak és ráncok kisimítása, valamint a bőr textúrájának helyreállítása a simább, egyenletesebb megjelenés érdekében. A retinol hatékony hámlasztóként is működik, amely felszabadítja a pórusokat és kiegyensúlyozza a faggyútermelést.

Hogyan működik a retinol?

A retinol behatol a bőr mélyebb rétegeibe, ahol elősegíti a kollagénszintézist és növeli a bőr rugalmasságát. A retinol bőrre történő alkalmazásával lényegében felgyorsítja a sejtek megújulását. Ezért a retinol első használatakor a bőröd száraz, piros lesz, vagy hámlani kezdhet. Mint más hatóanyagok esetében, itt is kezelnie kell egy alkalmazkodási időszakot, mielőtt elkezdheti élvezni a számos előnyét.

Mikor használjunk retinolt?

A retinol használatát az öregedési folyamatok megelőzésére és lassítására irányuló rendszeres bőrápolási rend részeként néhány évvel 30 éves kor előtt ajánlott elkezdeni, amikor a sejt- és kollagéntermelés csökken.

Vannak mellékhatásai a retinol használatának?

A retinol mellékhatásai ugyanolyan vitatottak, mint az előnyei, de helyes használat esetén az előnyei kétségtelenül felülmúlják a hátrányait. A retinol gyakori mellékhatásai közé tartozik a bőrirritáció, a bőrpír és a szárazság.

Ha száraz bőrben szenved, tanácsos óvatosan közelíteni a retinolhoz, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen el kell kerülnie.

Retinollal azonnali eredménnyel fiatalíthatjuk a bőrt.

  • Finom vonalak és ráncok simítása retinollal
  • A retinollal eltüntethetjük a bőr tökéletlenségeit (kéreg, hámló bőr, pórusos bőr).
  • A retinollal együtt harcolunk a pattanások és a komedók ellen.
  • Retinol peeling a kitágult pórusok szűkítésére
  • Zsíros bőr esetén csökkentjük a faggyútermelést.
  • Retinol használata a pigmentfoltok eltávolítására
  • A retinol aktiválja a kollagén újratermelődését, így segíthetünk a pattanásos hegek gyógyulásában és a bőr feszesítésében.

Ha a bőre négy hét után jól reagál, növelje a gyakoriságot minden második napra. Ön ismeri legjobban a bőrét, ezért legyen körültekintő, és figyeljen a bőrének megjelenésére és állapotára a hetek során.

Mikor érdemes a retinolt beépíteni a napi ápolásba?

A retinolról ismert, hogy érzékeny a napfényre, ami csökkenti a bőr ellenálló képességét a napsugarakkal szemben. Ez azt jelenti, hogy a bőr érzékenyebb lehet a napkárosodásra, beleértve a leégést, a ráncokat és a hiperpigmentációt. Emiatt gyakran ajánlott a retinolt este használni, amikor a bőr kevésbé van kitéve az UV-sugaraknak, és napközben széles spektrumú SPF-et is be kell építeni a reggeli bőrápolási rutinba.

Kétszeri tisztítás után vigyen fel egy borsónyi mennyiségű retinolt az arcra és a nyakra (nagyon óvatosan, a szem és az ajkak környékét elkerülve). Hagyja, hogy a retinol 3-4 percig beszívódjon a bőrbe, majd mindig használjon tápláló hidratáló krémet, hogy csökkentse az irritációt és hidratált maradjon a bőr.

Mikor várható eredmény?

Az eredmények eléréséhez elengedhetetlen a retinol következetes, legalább 12 hetes használata, de ez mindenkinél eltérő lehet. A retinol (vagy bármely más retinoid) használatakor türelmesnek kell lennie, mivel az adag vagy a használat gyakoriságának gyors növelése mellékhatásokat okozhat.

Argánolaj

Masszázs és konyha

Az argánolajnak szilárd helye van a marokkói konyhában. Nemcsak azért, mert íze a diófélékre emlékeztet, és például a salátákat ízesíti, hanem mindenekelőtt a szervezetre gyakorolt jótékony hatásai miatt. Kiegyensúlyozza a vér koleszterinszintjét és segít csökkenteni a vérnyomást.

Mint már említettük, leggyakrabban a hideg főzésben használják, az öntetek része, de pácokban is felhasználható. De vigyázzunk, nincs olyan, hogy olaj. Konyhai használatra kicsit másképp használják, mint kozmetikai célokra. Szóval vigyázz, hogy melyiket használod.

Ha megunja a konyhai kísérletezést, az olajat például masszázshoz is használhatja. Akár tiszta olajat használsz, akár inkább argánolajos testápolót, élvezni fogod a masszázst, a bőröd pedig gyönyörűen puha és hidratált lesz.

Egészséges és fényes haj

Szenvedsz a száraz és kopott végektől?

És próbáltad már az argánolajat? Táplálja a hajat teljes hosszában és mélységében. Csak dörzsölj néhány csepp olajat a nedves hajba, és fésüld át egy fésűvel. Az argánolaj a fejbőrt is ápolja, amelyet segít hidratáltan és tápláltan tartani.

Ha tehát még nincs egy üveg tiszta argánolaj vagy egy azt tartalmazó termék a fürdőszobád polcán, gondolkodj el rajta.