Szponzorált tartalom

felepulok.hu

felepulok.hu

Az alkoholizmus ma már népbetegség hazánkban is, becslések szerint több mint egymillió alkoholista él ma Magyarországon. Egyre több köztük a fiatal felnőtt és a nők aránya is emelkedik. A felepulok.hu segítséget nyújtanak azoknak, akik érintettek a problémában.

Egy több mint hetven éve sikeresen működő modell, a Minnesota-modell a terápia alapja. De hogy miért a felepulok.hu? Mert itt olyan addiktológiai szakemberek segítik a betegeket, akik maguk is gyógyult alkoholisták, így tudják, hogy min mennek keresztül a terápia során a betegek.

Az alkoholizmus egy betegség, ez a Minnesota-modell lényege. Még az 1950-es években jött létre ez a modell és már akkor megfogalmazták alapelveiket. Ezek egyike az, hogy az alkoholizmus létezik. Nem valamilyen más betegség vagy rendellenesség tünete, hanem egy fő állapot, tehát egy külön betegség. És mint betegség, úgy is kell kezelni. Tehát a szidás, fenyegetőzés, korholás, szégyen mind hatástalanok.

Érdemes tudni azt is, hogy az alkoholizmus egy többfázisú betegség, mert fizikailag, mentálisan és spirituálisan is hat az emberre. Így tehát a kezelés során mindhárom területet kezelni kell, így lesz hatékony a terápia. De hogy mennyire is az? A hatékonysága a tapasztalatok szerint 70-75 százalék, és élethosszig tartó absztinencia érhető el. Ugye, hogy milyen jól hangzik?

Sok függő már csak akkor ismeri fel betegségét, amikor már teljesen eluralkodott rajta. Ilyenkor nagyon nehéz bevallani magunknak is, hogy baj van, de voltaképp ez az első lépés a gyógyulás felé. Sokan azt hiszik, hogy egy-egy ilyen terápia hatalmas szenvedés és utána is végtelenül boldogtalan és kilátástalan az élet. Pedig ennek pontosan az ellenkezője igaz. Sokszor az alkoholbetegek már undorodnak maguktól, elviselhetetlennek érzik a létet. Rosszul vannak, de félnek, hogy ha nem innának, még rosszabbul lennének.

A felepulok.hu terápiája 28 napos és kiváló eredményekkel kecsegtet. A 28 napos felépülési programot azoknak ajánlják, akik rövid ideig bírják ki alkohol nélkül. Azoknak is tanácsos, akik próbálták már önerőből abbahagyni az alkoholfogyasztást, azonban ez nem sikerült. Ebben a programban a felepulok.hu segítségével azt tanulják meg az érintettek, hogy milyen módszerekkel érhető el a józanság. Egy olyan józanság, ami egyben derűs és tartós is lehet. Élethosszig tartó józanságról sok alkoholista ábrándozik, mert egy idő után már nem okoz örömet az ivás.

A családjától sem kell elszakadni az embernek a terápia során, van lehetőség hétvégi látogatásokra. Sőt, ilyenkor a családtagokat is bevonják a felépülés folyamatába, ingyenes pszichoedukációs előadást és konzultációt tartanak a családtagoknak. Az alkoholizmus soha nem egy ember dolga, betegsége, az egész családra hatással van. Sajnos káros hatással, így amikor a gyógyulásról beszélünk, akkor is az egész családot kell figyelembe venni.

Mint már volt szó róla, a felepulok.hu szakemberei maguk is gyógyult alkoholisták, akik a saját tapasztalataik, megéléseik alapján mutatják be a működő módszereket és elmagyarázzák azt is, hogy milyen a függőség természete. Mint ahogy magának a betegségnek is több vetülete van, a szellemi, fizikai és spirituális sík, így a kezelés egésze is mindezekre a területekre vonatkozik.

A felepulok.hu zavartalan gyógyulást kínál gyönyörű természeti környezetben, hisz a gyógyuláshoz ez is hozzátartozik. Nyugodt, szép hely, ahol nagyokat lehet sétálni és ahol a diszkréció és a biztonság is 100 százalékos.