Szponzorált tartalom

aktív szén szűrő

aktív szén szűrő

Akinek autója van, bizonyára tisztában van azzal, hogy miért fontos elvégezni a karbantartási, szervizelési munkálatokat. Ha rendszeresen cseréljük az olajat, a szűrőket, gondoskodunk a különböző folyadékok, adalékanyagok, kenőanyagok cseréjéről és állapotáról, azzal meghosszabbítjuk autónk élettartamát. Az állagmegóvás különösen fontos, így kevesebbet kell szervizelésre költeni, és autónk maximális teljesítményét is jobban kihasználhatjuk.

 

Az aktív szén szűrő  használata, cseréje is fontos az autó szempontjából. De hogy mi is az az aktív szén szűrő? Az olajwebshop.hu kínálatában megtalálhatjuk ezt az aktívszén-réteggel gazdagított pollenszűrőt. A szűrőlapja két külső szintetikus szálrétegből áll, amely képes megállítani a szilárd és az aeroszol részecskéket. Ezen kívül egy harmadik réteg, egy aktív szén granulátum lap is helyet kapott a pollenszűrőben, ami az átáramló levegőt megtisztítja a káros gázoktól. Az aktív szén ugyanis pórusos szerkezetű, ami a felületére vonzza a káros gázokat, gőzöket, ezek így nem jutnak be az utastérbe, végső soron pedig a tüdőnkbe. Egy gramm aktív szén akár 900 négyzetméteres fajlagos felülettel is rendelkezhet, ami igazán lenyűgöző. A káros gázok 90 százalékát kiszűri az aktív szén, a kén- és nitrogénvegyületeket csakúgy, mint a különböző szénhidrogéneket. Az olajwebshop.hu-n ráadásul kedvező áron meg is tudjuk vásárolni az aktív szén szűrőt.

 

Ha pedig már ellátogattunk az olajwebshop.hu-ra, érdemes megnézni a kínálat egészét, hisz az autóápolás és karbantartás során mindig van valami, amire szükségünk lehet. Kezdjük is a motorolajjal, amiből igen széles kínálattal rendelkezik a webáruház. Nemcsak online lehet azonban vásárolni, hanem személyesen is, Budapesten négy szaküzletben várják a vásárlókat. A motorolaj vásárlásánál fontos, hogy a megfelelő típusút vásároljuk meg, ehhez pedig a jármű pontos típusára is szükségünk le. Az olajválasztó segítségével pillanatok alatt megtudjuk, hogy milyen olajok között válogathatunk. A szűrők, adalékanyagok, kenőanyagok és egyéb karbantartási kellékek, eszközök, szerek is beszerezhetők itt. Hivatalos gyártók termékeit forgalmazva, eredeti anyagokat, eszközöket, szereket. Harminc napos elégedettségi garanciával. Az olajwebshop.hu kínálatában természetesen megtaláljuk az aktív szén szűrőt is.

 

De hogy miért fontos a pollenszűrő rendszeres cseréje? Mert a pollenszűrő biztosítja, hogy tiszta és friss levegő kerüljön az utastérbe. Hogy a por, a mikrorészecskék ne kerüljenek tehát az utastérbe és ezzel a tüdőnkbe. Nem szabad összekeverni a pollenszűrőt és a levegőszűrőt. Az előbbi az utastérbe kerülő levegőt tisztítja, a levegőszűrő pedig a motor számára biztosít tiszta levegőt. Mindkettő megszűri a káros szennyeződéseket és mindkettő rendszeres cseréjére szükség van. A pollenszűrőt általában az olajcserekor szokták kicserélni. Alapvetően két csoportot különböztetünk meg, vannak az alap pollenszűrők és az aktív szenes szűrők, ez utóbbiak a már említett gázokat is megszűrik, vagyis megkötik.

 

Fontos a pollenszűrő rendszeres cseréjéről is gondoskodni, ugyanis a szennyezett levegő tüdőbetegségekhez is vezethet, kényelmetlenséget és fáradságot is okozhat. A fáradtság pedig együtt jár a koncentráló-képesség csökkenésével, így a balesetek kockázata is nő. Ha pedig a szűrő eltömődik, akkor a szennyeződések felhalmozódnak, több nedvesség kerül az utastérbe, ez pedig az ablakok párásodása mellett a gombák és baktérium megtelepedését is okozhatja. Ne hanyagoljuk el tehát a pollenszűrő rendszeres cseréjét, és ilyen esetben is, csakúgy, mint például a motorolaj cserénél, forduljunk az olajwebshop.hu-hoz.